1. A LARGE LOW PRESSURE SYSTEM LOCATED JUST NORTH OF THE NORTHERN COASTOF THE YUCATAN PENINSULA IS PRODUCING AN EXTENSIVE AREA OFCLOUDINESS...SHOWERS AND SCATTERED THUNDERSTORMS OVER MUCH OF THECENTRAL AND EASTERN GULF OF MEXICO AND THE NORTHWESTERN CARIBBEANSEA...AND ALSO OVER THE YUCATAN PENINSULA...WESTERN AND CENTRALCUBA...SOUTHERN FLORIDA...AND THE NORTHWESTERN BAHAMAS. SATELLITEDATA AND SURFACE OBSERVATIONS INDICATE THAT THE LOW PRESSURE SYSTEMIS GRADUALLY BECOMING BETTER DEFINED AND SURFACE PRESSURES ARESLOWLY FALLING ACROSS THE AREA. UPPER-LEVEL WINDS ARE ALSOIMPROVING AND ARE FORECAST TO BECOME MORE CONDUCIVE FOR DEVELOPMENTOF A TROPICAL DEPRESSION DURING THE NEXT DAY OR SO. THIS SYSTEM HASA HIGH CHANCE...70 PERCENT...OF BECOMING A TROPICAL CYCLONE DURINGTHE NEXT 48 HOURS AS IT MOVES SLOWLY NORTHWARD INTO THE CENTRALGULF OF MEXICO. INTERESTS ALONG THE ENTIRE UNITED STATES GULF COASTSHOULD MONITOR THE PROGRESS OF THIS LARGE DISTURBANCE THROUGH THEWEEKEND. HEAVY RAINS AND LOCALIZED FLOODING ARE POSSIBLE ACROSS THEYUCATAN PENINSULA...WESTERN CUBA...AND SOUTHERN FLORIDA THROUGHSATURDAY. AN AIR FORCE RESERVE RECONNAISSANCE AIRCRAFT IS SCHEDULEDTO INVESTIGATE THE SYSTEM TOMORROW AFTERNOON...IF NECESSARY.
I hope that doesn't happen, the immediate GC doesn't need that kind of rainfall for that long period of time.
Invest 96L is now up to an 80% chance of development. Attached below are the spaghetti models.
Quote from: Zach on June 22, 2012, 08:18:32 PMInvest 96L is now up to an 80% chance of development. Attached below are the spaghetti models.Zach, might I ask where did you get that KML?
Quote from: TWCCraig on June 22, 2012, 10:16:14 PMQuote from: Zach on June 22, 2012, 08:18:32 PMInvest 96L is now up to an 80% chance of development. Attached below are the spaghetti models.Zach, might I ask where did you get that KML?Gosh, I've had that KMZ file for so long I cant remember Sorry